Vyberáte solárne osvetlenie do záhrady? Tu sú najlepšie reťaze aj LED do zeme

Vyberáte solárne osvetlenie do záhrady? Tu sú najlepšie reťaze aj LED do zeme

TOP PRODUKTY - najlepšie solárne osvetlenie do záhrady

Solarsus 4971Solarsus 4971 - solárna reťaz s 10 LED žiarovkami

solárna reťaz | dĺžka 3,8 metra | 10 LED diód

Skrášlite svoj exteriér zábleskom teplej bielej svetelnosti, ktorá dokáže premeniť každý kúsok vašej záhrady, terasy či verandy na oslnivé miesto plné pokoja, harmónie a bezkonkurenčnej atmosféry! To všetko vďaka jedinečnej Solarsus 4971 LED solárnej reťazi.

Najdôležitejšie parametre: Najsilnejšie stránky produktu:
  • Dĺžka 3,8m s 10 LED diódami v teplej bielej farbe
  • Napájaná výhradne slnečnou energiou
  • Jednoduchá inštalácia bez potreby elektrických káblov
  • Vodeodolnosť IP44 zaručujúca odolnosť voči vode
  • Flexibilita umiestnenia vďaka solárnemu napájaniu
  • Rôzne režimy svietenia umožňujúce prispôsobenie
  • Nevyžaduje žiadny externý zdroj energie

Solárnou reťazou Solarsus 4971 vnášate do svojho exteriéru nielen štýl, ale aj funkčnosť. Táto 3,8 metra dlhá reťaz obsahuje 10 LED diód emitujúcich teplú bielu svetlo, čo vytvára pohodovú atmosféru vo vašej záhrade, na terase či verande. Vďaka solárnemu napájaniu je jej inštalácia hračkou, jednoducho umiestnite panel na slnečné miesto!

Reťaz ponúka aj možnosť výberu z rôznych režimov svietenia, čo vám umožní prispôsobiť svetelnú scénu podľa vašich predstáv. Tento produkt je nielen praktický, ale aj šetrný k životnému prostrediu, funguje na princípe obnoviteľnej energie.

Pozrieť viac

Solarsus 5255Solarsus 5255 - vonkajšie LED osvetlenie na dvor

solárne lampy | vodeodolnosť IP65 | 12 kusov svietidiel

Rozmýšľate nad zmenou vášho vonkajšieho priestoru a hľadáte niečo elegantné? So solárnymi lampami Solarsus 5255 LED získate harmóniu medzi technológiou a prírodou a nebudete mať problém dosiahnuť takú atmosféru, akú potrebujete!

Najdôležitejšie parametre: Najsilnejšie stránky produktu:
  • 12 ks v balení je ideálne pre komplexné osvetlenie
  • Zaručuje vysokú odolnosť voči vode
  • Napájané výhradne slnečnou energiou
  • 8 LED diód na lampu pre dokonalé osvetlenie
  • Jednoduchá a najmä bezkáblová inštalácia
  • Moderný dizajn zapadá do každej záhrady
  • Samostatné a bezproblémové nabíjanie počas dňa

Solarsus 5255 LED solárne lampy predstavujú ideálne riešenie pre každého, kto si praje vytvoriť bezpečné a pôvabné prostredie vo svojej záhrade alebo na dvore. Súprava obsahuje 12 kusov lámp, každá je vybavená 8 jasnými LED diódami, ktoré zabezpečia dostatočné osvetlenie príjazdových ciest, cestičiek a vonkajších priestorov.

Navyše, ich jednoduchá inštalácia znamená, že ich môžete ľahko umiestniť kdekoľvek potrebujete a vychutnať si krásne osvetlenie bez zbytočných komplikácií a káblov. Lampy sú praktické aj elegantné doplnky, ktoré rozjasnia vašu záhradu.

Pozrieť viac

Solarsus 4972Solarsus 4972 - vodeodolné solárne lampy do zeme

solárne lampy | vodeodolnosť IP44 | 4 kusy svietidiel

Osvetlite svoju záhradu ekologicky, prakticky a v štýle pomocou Solarsus 4972 LED solárnych lámp. Tie prinášajú nielen krásu, ale rovnako tak aj vysokú funkčnosť do každého exteriéru, môžete ich totiž bez problémov osadiť priamo kdekoľvek do zeme.

Najdôležitejšie parametre: Najsilnejšie stránky produktu:
  • Ideálne osvetlenie chodníkov, uličiek a príjazdových ciest
  • Napájané slnečnou energiou s vysokokapacitnou batériou
  • Jednoduchá inštalácia bez elektrických káblov
  • IP44 poskytujúce ochranu proti striekajúcej vode
  • Ideálne pre osvetlenie terás, veránd aj rybníkov
  • Ekologické a šetrné k životnému prostrediu
  • Funkcia automatického svietenia po súmraku

Solarsus 4972 prináša štýlový a zároveň ekologicky zodpovedný spôsob, ako efektívne osvetliť vašu záhradu. Tieto LED solárne lampy do zeme sú v balení štyroch kusov a sú navrhnuté tak, aby vyhovovali každému exteriéru. Hodia sa, ak chcete osvetliť chodníky, príjazdové cesty, terasy alebo zdôrazniť krásu záhradnej architektúry.

Praktickosť a pohodlnosť pridáva jednoduchá inštalácia a možnosť ľahkého premiestnenia lámp podľa potreby. Tým sa tento model stáva ideálnym riešením pre každého, kto hľadá spoľahlivé, štýlové a hlavne ekologické osvetlenie pre okolie domu.

Pozrieť viac

Solarsus 4969Solarsus 4969 – solárna reťaz aj do zimnej záhrady

solárna reťaz | dĺžka 7 metrov | 50 LED diód

Túžite doplniť exteriér súhrou svetla a prírody? Vďaka Solarsus 4969 LED solárnej reťazi s 50 LED diódami to nebude problém. V teplej bielej farbe dá záhrade čaro s ekologickým nádychom a ponúka aj 8 režimov svietenia prakticky kdekoľvek.

Najdôležitejšie parametre: Najsilnejšie stránky produktu:
  • 7 metrov dlhá reťaz s 50 LED diódami
  • Vysoká odolnosť voči nepriaznivým podmienkam
  • Napájaná výhradne čistou slnečnou energiou
  • 8 režimov svietenia ponúkajúcich rôzne možnosti
  • Rýchla a bezproblémová inštalácia kdekoľvek
  • Ekologické a energeticky efektívne riešenie
  • Umožňuje flexibilné umiestnenie aj do zimnej záhrady

Solárnou reťazou Solarsus 4969 do záhrady vnášate nielen svetlo, ale aj vizuálny pôvab vďaka jedinečnému dizajnu v tvare kvetov, ktoré sú rozmiestnené pozdĺž 7 metrov dlhej reťaze. Každý z 50 LED svetiel emituje teplú bielu farbu, vytvárajúc pohodovú a upokojujúcu atmosféru v akomkoľvek vonkajšom priestore, vrátane altánku.

Solarsus 4969 prináša do vašej záhrady kúzlo a život bez akýchkoľvek dodatočných nákladov na energiu. Preto je toto osvetlenie dokonalou voľbou pre každého, kto hľadá spoľahlivé, štýlové a ekologické osvetlenie pre záhradu, balkón aj terasu.

Pozrieť viac

Čo je solárne osvetlenie do záhrady a aký má účel

Solárne osvetlenie do záhrady predstavuje modernú a ekologickú alternatívu k tradičným osvetľovacím systémom na priame napájanie. Tento typ využíva solárne panely na zachytenie slnečného svetla, jeho konverziu na elektrickú energiu do batérií.

Po zotmení, v závislosti od nastavenia, sa solárne lampy automaticky zapínajú a poskytujú osvetlenie tam, kde je to potrebné. Jedným z hlavných účelov solárneho osvetlenia v záhrade je vytvorenie príjemnej atmosféry počas večerných hodín, či už na letné party, grilovanie s priateľmi alebo len tak na relaxáciu po náročnom pracovnom dni.

Využitie solárnych panelov je možné aj na osvetlenie dvora, čo zvyšuje bezpečnosť. Solárne lampy umiestnené pozdĺž príjazdových ciest a chodníkov zas poskytujú dostatočné osvetlenie, ktoré umožňuje bezpečný pohyb osôb a vozidiel po zotmení.

Okrem toho môže byť solárne osvetlenie použité na zdôraznenie krásy okolia domu, ako sú architektonické detaily, sochy, vodné prvky či rastlinné kompozície.

Zabúdať netreba ani na to, že solárne osvetlenie na trávniku a okolo domu je aj o estetickom vzhľade a pomáha vytvoriť pocit bezpečia. Ak je vhodne integrované do krajinného dizajnu, môže solárne osvetlenie rozjasniť tmavé kúty záhrady, zvýšiť viditeľnosť a zároveň poskytnúť dostatočné osvetlenie pre nočné aktivity aj po zotmení.

Solárne lampy

Osvetlenie do zeme, svetelné reťaze aj do zimnej záhrady

Ak ide o solárne osvetlenie, na výber máte viacero druhov. Najčastejšie je osvetlenie do zeme ktoré je navrhnuté tak, aby ste ho mohli nainštalovať do povrchu, či už v záhradách, na chodníkoch, príjazdových cestách alebo všeobecne okolo domu.

Vďaka odolnosti proti vplyvom počasia a vysokému stupňu vodeodolnosti je osvetlenie vhodné na celoročné použitie aj v náročných podmienkach.

Druhým častým typom sú solárne svetelné reťaze:

  • Energeticky úsporné LED diódy ponúkajú jasné osvetlenie pre exteriér, s dlhou životnosťou a s nízkou spotrebou energie počas obdobia tmy.
  • Solárna reťaz sa nabíja slnečným svetlom, automaticky svieti po zotmení a bez nutnosti elektrickej energie je perfektná pre záhradu.
  • Pestré farebné žiarovky dodávajú veselú a živú atmosféru na akékoľvek oslavy, pričom sú odolné aj proti poveternostným vplyvom.
  • Reťaze majú vysoký stupeň vodoodolnosti, ideálny pre vonkajšie použitie v každom počasí a to vrátane osvetlenia počas Vianoc v zime aj mraze.

Tretím typom je voľne položené osvetlenie. Je to flexibilné a praktické riešenie pre akýkoľvek priestor, vrátane zimnej záhrady. Tento typ osvetlenia môžete jednoducho premiestňovať a prispôsobovať podľa vašich aktuálnych potrieb alebo nálad, čo vám umožní rýchle a efektívne premeny atmosféry na terase či v zimnej záhrade podľa potreby.

Či už hľadáte jemné akcentové svetlo, ktoré by zvýraznilo jednotlivé prvky v záhrade, alebo potrebujete praktické osvetlenie pre čítanie a relax, voľne položené osvetlenie ponúka širokú škálu možností. Hodí sa aj na chodníky alebo okolo bazénov.

Solárne svetlá do záhrady

Vyberajte podľa výkonu, materiálu aj vodotesnosti

Ak zvažujete kúpu solárneho osvetlenia, okrem typu osvetlenia je dôležité zvážiť niekoľko kritérií, vrátane tých praktických, ktoré zlepšia jeho flexibilitu.

Pri výbere osvetlenia preto zvážte tieto vlastnosti:

Zdroj svetla LED vs. ostatné: LED osvetlenie sa odlišuje od tradičných zdrojov svetla vyššou efektivitou a dlhšou životnosťou. Oproti žiarovkám a halogénom, LED spotrebúva menej energie a vydrží oveľa dlhšie. Neobsahuje škodlivé látky a ponúka širokú škálu farebných teplôt, takže je ideálnou voľbou pre udržateľné osvetlenie.

Počet LED diód a ich výkonnosť: Počet a výkonnosť LED diód určujú intenzitu a efektivitu osvetlenia. Vyšší počet diód zabezpečuje lepšie rozloženie svetla a ich vyššia výkonnosť prispieva k silnejšiemu a jasnejšiemu svetlu. To je nevyhnutné pre dosiahnutie optimálneho a energeticky efektívneho osvetlenia v rôznych aplikáciách použitia.

Vodotesnosť IP 44 vs. 65: Vodotesnosť IP 44 poskytuje základnú ochranu proti striekajúcej vode a predmetom väčším ako 1 mm, vhodnú pre vnútorné a chránené vonkajšie priestory. IP 65 ponúka vyššiu úroveň ochrany, chráni proti prachu a nízkotlakovým vodným prúdom a je ideálne pre použitie v exteriéri, kde je zariadenie vystavené dažďu.

Materiál: To, z čoho je vyrobené osvetlenie, má zásadný vplyv na jeho trvanlivosť a vzhľad. Kovy ako hliník a nerezová oceľ sú obľúbené pre ich odolnosť proti korózii, plastové a silikónové materiály zas ponúkajú ľahkosť a flexibilitu, pričom sú často vodoodolné. Drevo zas pridáva teplý a prírodný element, ale vyžaduje si viac údržby.

Doba nabíja a výdrž na nabitie: Doba nabíjania a výdrž na nabitie sú zásadné faktory pri výbere osvetlenia, najmä toho solárneho. Krátka doba nabíjania a dlhá výdrž na nabitie znamenajú väčšiu efektivitu a pohodlie používania. Vďaka tomu bude osvetlenie pripravené slúžiť vždy, keď ho budete potrebovať a to aj počas dlhších nocí.

Solárne vs. štandardné osvetlenie a ich porovnanie

Ak ešte nemáte solárne osvetlenie do záhrady, možno premýšľate o tom, prečo by ste si ho mali zvoliť a čím sa odlišuje od osvetlenia na štandardné napájanie.

Solárne osvetlenie, ktoré využíva slnečnú energiu na svoj chod, ponúka v prvom výhody z pohľadu ekológie a úspory energie. Na rozdiel od štandardného osvetlenia, ktoré je závislé od elektrickej siete a vedie k vyšším prevádzkovým nákladom, solárne osvetlenie redukuje potrebu využívania fosílnych palív a minimalizuje uhlíkovú stopu.

Hoci počiatočná investícia do solárneho osvetlenia môže byť spočiatku vyššia v porovnaní so štandardným osvetlením, dlhodobé úspory na elektrickej energii a minimálna potreba údržby robia z tohto typu dlhodobo oveľa výhodnejšiu voľbu osvetlenia.

Okrem toho, s rastúcimi cenami elektrickej energie a zvyšujúcim sa dôrazom na obnoviteľné zdroje energie, predstavuje solárne osvetlenie udržateľnú alternatívu, ktorá je čoraz viac v kurze. Táto nezávislosť od elektrickej siete a minimálna údržba poskytujú solárnemu osvetleniu výhodu pre ľahkú inštaláciu a použitie v rôznych miestach.

Práve to je nezanedbateľný benefit. Mobilita a flexibilita solárnych svietidiel, lámp a reťazí je priam nekonečná. Či už ide o zimnú záhradu, balkón, terasu, dielňu, altánok, prístrešok pri dome alebo celkovo okolie domu, osvetlenie sa dá použiť všade.

Solárne osvetlenie

Najčastejšie otázky o solárnom osvetlení do záhrady

Ak ide o solárne osvetlenie, to je predmetom záujmu aj na rôznych internetových fórach alebo v diskusiách. Tam sa rozoberajú viaceré jeho praktické aspekty.

Pozrite sa bližšie na najčastejšie otázky k tejto téme:

Ako dlho vydrží solárne osvetlenie svietiť po nabití?

Solárne osvetlenie do záhrady môže po jednom plnom nabití svietiť od 6 do 8 hodín, v prípadoch lepších modelov aj 12 hodín alebo viac. Táto doba závisí od niekoľkých faktorov, ako sú kapacita batérie, intenzita slnečného žiarenia počas dňa, ktoré je zodpovedné za nabíjanie, spotreba energie LED diódami ako aj dĺžka obdobia noci.

Je solárne osvetlenie dostatočné na osvetlenie záhrady?

Jas solárneho osvetlenia sa môže líšiť v závislosti od konkrétneho modelu a počtu LED diód, ale moderné solárne svetlá sú navrhnuté tak, aby poskytovali dostatočné osvetlenie pre väčšinu potrieb. Technológia LED diód sa neustále zlepšuje, čo znamená, že aj s menším počtom diód môžu solárne lampy efektívne osvetľovať celú záhradu.

Ako sa udržuje solárne osvetlenie a čo pre to treba robiť?

Hlavným krokom je pravidelné čistenie solárnych panelov od prachu, nečistôt a listov, ktoré by mohli zablokovať slnečné svetlo a znížiť efektivitu nabíjania. Čistenie by sa malo vykonávať mäkkou handričkou a trochou vody, aby sa predišlo poškodeniu panelov. Taktiež kontrolujte batérie a samozrejme, dbajte na čistotu samotných svietidiel.

Je solárne osvetlenie vhodné počas celého roka?

Solárne osvetlenie je určené na použitie v každom ročnom období a to aj vďaka svojej odolnosti proti rôznym poveternostným vplyvom, ako sú dážď, sneh či slnečné žiarenie. To zabezpečujú vodotesné a UV odolné materiály. V zimných mesiacoch však môže byť jeho nabíjanie menej efektívne kvôli kratším dňom a slabšiemu žiareniu.

Zhrnutie na záver: skúsenosti a výhody solárneho osvetlenia

Solárne osvetlenie sa v posledných rokoch stalo obľúbenou voľbou pre domácnosti a verejné priestory a to vďaka svojim praktickým aj dizajnovým výhodám.

Tento typ osvetlenia využíva obnoviteľnú energiu zo slnka, čo nielenže prispieva k zníženiu spotreby elektrickej energie a nákladov na jej spotrebu, ale tiež podporuje environmentálnu udržateľnosť. Skúsenosti ukazujú aj na jednoduchú inštaláciu, ktorá nevyžaduje káblové pripojenia ani komplikované stavebné či odborné elektrické práce.

Práve samostatnosť a flexibilita v použití sú priam nenahraditeľný benefit. Solárne svietidlá ľahko premiestnite a prispôsobíte meniacim sa potrebám podľa príležitosti aj počasia. To umožňuje efektívne osvetlenie rôznych vonkajších priestorov.

Navyše, automatické zapínacie a vypínacie funkcie zabezpečujú, že osvetlenie je používané len vtedy, keď je potrebné, čo zvyšuje jeho energetickú efektivitu. Práve výdrž a nízka údržba sú ďalšími aspektmi, ktoré používatelia zdôrazňujú. Moderné LED technológie použité v solárnych lampách pričom zabezpečujú dlhú životnosť aj vysokú svietivosť.

Ide o efektívnu a ergonomickú voľbu pre každého, kto hľadá praktické a udržateľné riešenie pre osvetlenie svojho exteriéru. Solárne osvetlenie vám tak pomôže nielen krásne osvetliť záhradu a exteriér, ale je aj ekonomické, flexibilné a ekologické.